Apple introduceert nieuwe Homepod

Apple introduceert nieuwe Homepod

Bron: Applenieuws

Apple heeft vandaag HomePod (2e generatie) aangekondigd, een krachtige slimme speaker met een unieke akoestiek en een oogstrelend, iconisch design. HomePod zit boordevol innovaties van Apple en Siri-intelligentie. Dankzij geavanceerde computational audio geniet je van een baanbrekende luisterervaring met ondersteuning voor meeslepende muziek met ruimtelijke audio. Ook zijn er handige nieuwe manieren om alledaagse taken uit te voeren en je slimme woning te bedienen. Je kunt Siri nu gebruiken om je slimme woning te automatiseren, meldingen ontvangen wanneer er een rook- of koolmonoxidemelder afgaat en de temperatuur en luchtvochtigheid in een kamer controleren – allemaal handsfree.

De nieuwe HomePod kan vanaf vandaag online en in de Apple Store-app worden besteld en ligt vanaf vrijdag 3 februari in de winkel.

“We hebben onze audio-expertise gecombineerd met diverse innovaties om gebruikers met de nieuwe HomePod te laten genieten van warme, diepe bastonen, natuurlijke middentonen en heldere hoge tonen”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Door de populariteit van HomePod mini is ook de belangstelling voor de grotere HomePod met zijn nog krachtigere akoestiek opgeleefd. Het is daarom fantastisch dat klanten over de hele wereld nu kunnen genieten van deze HomePod van de volgende generatie.”

 

Elegant design

 

De nieuwe HomePod, met een schitterend design met een naadloze, akoestisch transparante netstof en een touchoppervlak dat van rand tot rand wordt verlicht, mag gezien worden in elke ruimte. HomePod is verkrijgbaar in de kleuren wit en middernacht, een nieuwe kleur waarvan de netstof volledig is gerecycled, en wordt geleverd met een geweven netsnoer in dezelfde kleur.

 

Akoestische krachtpatser

 

HomePod biedt een onvoorstelbare geluidskwaliteit met warme, diepe bastonen en verbluffende hoge frequenties. Een speciaal ontwikkelde woofer met grote uitslag, een krachtige motor die het membraan maar liefst 20 mm beweegt, een ingebouwde bas-EQ-microfoon en vijf bundelvormende tweeters rond de basis zorgen samen voor een krachtige akoestische ervaring. In combinatie met software en een speciale technologie voor systeemdetectie maakt de S7-chip nog geavanceerdere computational audio mogelijk. Zo wordt het akoestische systeem optimaal benut voor een baanbrekende luisterervaring.

HomePod maakt gebruik van technologie voor ruimte-inschatting om door de omgeving weerkaatste geluiden te herkennen. Zo kan het device bepalen of het tegen een muur of vrijstaand is opgesteld, waarna het geluid in realtime wordt aangepast. Dankzij de nauwkeurige richtingsbepaling van de vijf bundelvormende tweeters wordt directe audio gescheiden van omgevingsgeluiden en gebundeld. Daardoor ga je tijdens het luisteren helemaal op in kristalheldere vocalen en de volle klank van instrumenten.

Krijg toegang tot een bibliotheek met meer dan honderd miljoen nummers via Apple Music,1 geniet van ruimtelijke audio met één HomePod of een stereopaar, of creëer je eigen thuisbioscoop met Apple TV 4K. Via Siri kun je een schat aan muzikale kennis raadplegen en op artiest, nummer, songtekst, decennium, genre, stemming of activiteit naar muziek zoeken.

 

Ervaar alles nog intenser met meerdere HomePod-speakers

 

Koppel twee of meer HomePod- of HomePod mini-speakers voor nog meer krachtige mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld in meerdere kamers audio streamt via AirPlay,2 kun je “Hé, Siri” zeggen of je vinger op de bovenkant van HomePod houden om hetzelfde nummer af te spelen op meerdere HomePod-speakers of verschillende nummers op verschillende HomePod-speakers. Je kunt je speakers zelfs als intercom gebruiken.

Verder kun je met twee HomePod-speakers in dezelfde ruimte een stereopaar maken.3 Bij gebruik van een stereopaar worden niet alleen het linker- en rechterkanaal gescheiden, maar wordt elk kanaal ook in perfecte harmonie afgespeeld. Zo ontstaat een bredere, nog meeslependere soundstage dan bij traditionele stereospeakers, voor een werkelijk adembenemende luisterervaring.

 

Naadloze integratie met het Apple ecosysteem

 

Met Ultra Wideband-technologie kun je alles wat je afspeelt op je iPhone, zoals een favoriet nummer, een podcast of zelfs een telefoongesprek, rechtstreeks overzetten naar een HomePod.4 Iedereen in huis kan een iPhone in de buurt van HomePod houden om eenvoudig te kiezen wat er wordt afgespeeld of automatisch persoonlijke aanbevelingen voor muziek en podcasts te krijgen. Omdat HomePod tot zes stemmen herkent, kan elk gezinslid bovendien naar persoonlijke afspeellijsten luisteren, om herinneringen vragen en Agenda-activiteiten inplannen.

HomePod kan eenvoudig worden gekoppeld met Apple TV 4K om een meeslepende thuisbioscoop te creëren. En dankzij de eARC-ondersteuning (Enhanced Audio Return Channel)5 van Apple TV 4K kun je jouw HomePod gebruiken als audiosysteem voor alle devices die met de tv zijn verbonden. Met Siri op HomePod bedien je je Apple TV bovendien helemaal handsfree.

Met ‘Zoek mijn’ op HomePod kun je Apple devices die je kwijt bent, zoals je iPhone, gemakkelijk terugvinden door een geluid af te spelen. Ook kun je Siri vragen waar vrienden of familieleden zijn die via de app hun locatie met je delen.

 

Onmisbaar in je slimme woning

 

Met Geluidsherkenning6 kan HomePod luisteren of er een rook- of koolmonoxidemelder afgaat en in dat geval een melding naar je iPhone sturen. Met de nieuwe ingebouwde temperatuur- en vochtigheidssensor kun je binnenshuis metingen doen en automatisch de jaloezieën sluiten of een ventilator inschakelen wanneer de temperatuur in een kamer een bepaalde waarde bereikt.

Via Siri kun je een device bedienen of scènes instellen waarmee je meerdere slimme woningaccessoires tegelijk inschakelt (bijvoorbeeld ‘Goedemorgen‘). Of je kunt handsfree een terugkerende automatisering instellen, bijvoorbeeld “Hé Siri, open de jaloezieën elke dag bij zonsopgang”.7 Een nieuwe bevestigingstoon laat je weten wanneer Siri een verzoek ontvangt om een accessoire te bedienen waarbij je niet direct ziet dat er iets verandert, zoals een verwarming of accessoires in een andere ruimte. Omgevingsgeluiden zoals oceaan, bos en regen zijn geremasterd en verder geïntegreerd in de ervaring. Hierdoor kun je nu zelf nieuwe geluiden toevoegen aan scènes, automatiseringen en alarmen.

Met de vernieuwde Woning-app kun je op intuïtieve wijze accessoires bedienen, bekijken en ordenen. Met nieuwe categorieën voor klimaat, verlichting en beveiliging kun je je slimme woning eenvoudig instellen en bedienen. Ook is er een nieuwe weergave om beelden van meerdere camera’s tegelijk te bekijken.

 

Ondersteuning voor Matter

 

Met Matter, dat afgelopen najaar werd geïntroduceerd, kunnen producten voor slimme woningen in verschillende ecosystemen worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging. Apple is, samen met andere toonaangevende bedrijven in de sector, lid van de Connectivity Standards Alliance, die zorgdraagt voor de Matter-standaard. HomePod maakt verbinding met accessoires die Matter ondersteunen en fungeert als onmisbare woninghub waarmee je je accessoires ook kunt bedienen als je niet thuis bent.

 

Klantgegevens zijn en blijven privé

 

Privacybescherming is een van de kernwaarden van Apple. De volledige communicatie van je slimme woning wordt end-to-end versleuteld, waardoor Apple je gegevens niet kan bekijken. Dat geldt ook voor cameraopnamen met ‘Veilige video in HomeKit’. Als je Siri gebruikt, wordt de audio van je verzoeken niet opgeslagen. Deze features zorgen dat je privacy thuis goed wordt beschermd, en dat geeft een gerust gevoel.

 

HomePod en het milieu

 

HomePod is ontworpen met het oog op een minimale impact op het milieu. Zo wordt gebruikgemaakt van 100 procent gerecycled goud in het soldeer van meerdere printplaten – een unicum voor HomePod. Ook bevat de magneet in de speaker 100 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen. HomePod voldoet aan de strenge Apple normen voor energiezuinigheid en is vrij van kwik, broomhoudende vlam­vertragers, pvc en beryllium. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig en doordat de verpakking voor meer dan 96 procent bestaat uit vezels, komen we dichter bij ons doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.

De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100 procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

 

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • HomePod (2e generatie) kan vanaf vandaag voor EUR 349 worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in AustraliëCanadaChinaDuitslandFrankrijkItaliëJapanSpanjehet VKde VS en elf andere landen en regio’s, en is vanaf vrijdag 3 februari verkrijgbaar.
  • HomePod (2e generatie) werkt met iPhone SE (2e generatie) en nieuwer of iPhone 8 en nieuwer met iOS 16.3 of nieuwer; of iPad Pro, iPad (5e generatie) en nieuwer, iPad Air (3e generatie) en nieuwer of iPad mini (5e generatie) en nieuwer met iPadOS 16.3.
NIEUWS

ACCURATE INFORMATION IS A KEY PART OF MOTIVATION.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen, adviezen.