Starlink

Wij bieden het satellietnetwerk van SpaceX aan

Starlink

Bron: MacIT

Starlink, wat is het?

 

Starlink is een satellietnetwerk binnen SpaceX dat sinds 2015 zichzelf aan het ontwikkelen is. SpaceX is een ruimtevaartfabrikant en ruimtetransportbedrijf opgericht door de miljardair Elon Musk. Het doel van Starlink is “snel breedbandinternet te leveren op locaties waar toegang onbetrouwbaar of volledig onbeschikbaar is geweest”.

 

Starlink heeft 3 jaar besteed aan het lanceren van 1000 satellieten in een baan om de aarde. Op dit moment zijn er meer dan 3000 satellieten van Starlink in de ruimte. Zo’n satelliet bestaat uit een aantal onderdelen. Zo is er de satellietinternetconstellatie die uiteraard ook Starlink heet, de internettoegang die naar de aarde straalt en de hardware die nodig is om verbinding te maken met de satellietinternetdienst van Starlink. Al deze zaken hangen aan elkaar. SpaceX vraagt voor het gebruik van zijn internet ook een vergoeding in de vorm van een abonnement.

 

Is dat het wel waard?

Kort gezegd, ja. Het is bewezen dat het Starlink netwerk sneller is dan de netwerken van andere satellietinternetdiensten. Uiteraard hangt het ook af van je locatie hoe snel het netwerk zal zijn. Starlink kan zo de mediane downloadsnelheid verdubbelen van vaste breedbandaanbieders! Wil je een nog sneller netwerk? Dat kan! Starlink heeft sinds februari 2022 een Premium-tier dat een nog hogere downloadsnelheid aanbiedt.

 

Op dit moment geniet je van downloadsnelheden tussen 150-500 Mbps met een latentie tussen 20-40 ms. Ook de uploadsnelheid ligt een stuk hoger dan bij andere netwerken. Met Starlink ben je verzekerd van een snelheid rond de 40 Mbps.

 

Daarbij kan je Starlink overal gebruiken, zo kan je volledig mobiel van het netwerk gebruik kunnen maken. Wat niet lukt is om je bestaande hardware van adres naar adres verplaatsen. Wist je dat je een terminal in een camper of vrachtwagen kan plaatsen? Zelfs een Vliegtuig zou volgens Starlink moeten lukken.

 

Graag lijsten we alle voordelen voor jou op!

  • – Back-up lijn wanneer de standaard internet verbinding het begeeft
  • – High speed, low-latency service
  • – Geen contracten
  • – Zelf-oriënterend
  • – Snelheden tussen 150 en 500 MBPS
  • – Latentie tussen 20-40ms
  • – Upload snelheid van 40 MBPS
  • – Duurzaamheid in de ruimte
  • – Iedere satelliet is compacter

 

Hoe installeren we jouw Starlink internet?

Misschien was de uitleg over de satellieten wat ingewikkelder, de installatie is alles behalve dat! MacIT installeert de schotelantenne en router, jij hoeft enkel een app te downloaden en wij helpen je verbinden met het netwerk. Enkel nog een gebruikersnaam en wachtwoord instellen en je bent klaar om te vertrekken met een stabiel netwerk van Starlink.

 

Wist je dat je de satellieten zelf kan spotten?

Een fanatieke SpaceX fan heeft zelf een eigen website opgesteld met tijdstippen wanneer je een treintje van satellieten in de lucht kan tegenkomen. De satellieten worden per 60 gelanceerd. Eens ze in een baan rond de aarde zijn, blijven ze achter elkaar en vormen ze de zogenoemde treintjes. Interesse in hoe dit eruit ziet? Bezoek dan ook zeker eens https://findstarlink.com.

 

Contacteer ons

NIEUWS

ACCURATE INFORMATION IS A KEY PART OF MOTIVATION.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen, adviezen.