Apple kondigt Mac Studio en Studio Display aan

Apple kondigt Mac Studio en Studio Display aan

Bron:

Tijdens het event van 8 maart kondigde Apple hun nieuwe desktop computer en een scherm: de Mac Studio en Studio display. De Mac Studio kan geconfigureerd worden met de M1 Max of de nieuwe flagship processor, de M1 Ultra. De nieuwe desktop kent een assortiment aan poorten: een HDMI, audio jack, Ethernet, twee USB-A poorten en vier Thunderbolt 4 poorten. De voorkant bevat twee USB-C poorten en een SD kaart slot.

De Mac Studio Display is een nieuwe 27-inch 5K display met een ingebouwde 12-megapixel ultrawide front camera, 600-nits brightness en zes ingebouwde speakers. De Display bevat drie USB-C poorten en een Thunderbolt 4 poort. Apple zegt dat de poort tot 96W passthrough charging biedt, wat krachtig genoeg is voor een 14-inch MacBook Pro.

Apple richt zich met de apparaten op creatieve professionals. Een voorbeeld, zo werd genoemd in het persbericht, is dat een gebruiker met een MacBook Pro kan verbinden met maximaal drie Studio Displays om een “krachtige edit bay of animatie workspace” te creëren.

De Mac Studio komt op 18 maart uit en kost minimaal 2329 euro. De Studio Display kost 1779 euro.

NIEUWS

ACCURATE INFORMATION IS A KEY PART OF MOTIVATION.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen, adviezen.