Apple stopt verkoop van 27″ iMac

Apple stopt verkoop van 27″ iMac

Bron:

Apple heeft bij deze bevestigd dat de 27″ iMac de status ‘end of life’ heeft gekregen, er zal dus binnen in ieder geval de komende tijd geen opvolger meer voor uitgebracht worden. Dit was de laatste iMac met een Intel-processor. Nu verkoopt het bedrijf alleen nog maar het 24″-model met Apples M1-chip. Door te stoppen met de 27″-versie, verkoopt Apple alleen nog maar iMacs met M1-socs. Andere desktops met Intel-processor zijn er nog wel. Zo verkoopt Apple een Mac mini met Intel-processor en worden de Mac Pro’s nog met Intel-processors verkocht.

Analist Ross Young van Display Supply Chain Consultants zei afgelopen oktober dat Apple werkt aan een nieuwe 27″-iMac, die een miniledscherm met een variabele refreshrate tot 120Hz zou krijgen. Dit model zou in het eerste kwartaal van 2022 verschijnen. Later zou er een beeldscherm met het paneel komen.

Apple kondigde dinsdagmiddag niet die 27″-iMac aan, maar wel het beeldscherm onder de naam Studio Display. De Studio Display is een 27″-monitor met een 5k-resolutie, ingebouwde webcam, audiosysteem en A13-soc. Met die soc kan de monitor camera- en audiofuncties aansturen. Dit scherm kost 1779 euro.

NIEUWS

ACCURATE INFORMATION IS A KEY PART OF MOTIVATION.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen, adviezen.